Pihasuunnittelu ja istutussuunnitelmat

Kauniilla ympäristöllä on suuri vaikutus viihtyvyyden ja asumisen tason nostajana vuoden jokaisena päivänä. Tavoitteenamme on luoda toimiva ja kaunis ympäristö yhdessä asiakkaan kanssa luovien ja tyylikkäiden suunnitteluratkaisujen avulla.

Kustannuksia mietittäessä on hyvä pitää mielessä, että hyvä pihasuunnittelu maksaa itseään takaisin mm. pihan alentuneina hoitokustannuksina. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja sen avulla asiakas välttää mm. vääristä kasvivalinnoista, toimimattomista rakenneratkaisuista aiheutuneet menot sekä mielipahan.

Suunnitelman tekemistä varten tarvitsemme asiakkaalta hänen toiveidensa lisäksi tontin asemapiirroksen, rakennuksen pohjapiirroksen sekä julkisivukuvat mikäli niitä on käytettävissä.

Kattava suunnittelupalvelu

Kokonaisuudessaan suunnitelman tekeminen sisältää aina alkukartoituksen, luonnosehdotuksen, lopullisen suunnitelman sekä työselostuksen, josta selviävät mm. tarkat materiaalitiedot, työvaiheet sekä yleiset työohjeet selventävine kuvineen. Asiakas saa myös halutessaan kustannusarvion suunnitelman toteuttamisesta Hortensiksen toimesta sekä juuri hänen pihaansa kohdistetun hoito-oppaan.

Lopullinen pihasuunnitelma on mittatarkka piirros, joka osoittaa mm. kasvivalinnat, istutussuunnitelmat, toimintosijoitukset, kulkureitit, materiaalit, maastonmuodot, pintavesien kuivatusperiaatteen sekä pihavälineet. Näiden selventämiseksi suunnitelmaan lisätään erilaisia havainnekuvia.

Suunnittelussa käytämme AutoCad- sovelteista VectorWorks 3D-maisemasuunnitteluohjelmaa.

Palveluihimme kuuluvat mm.

  • Viheralueiden suunnittelu
  • Istutussuunnitelmat
  • Asuinrakennusten pihat
  • Liikekiinteistöjen pihat
  • Koulu- ja päiväkotipihat
  • Vapaa-ajan ympäristöt
  • Puistot ja katuympäristöt

Esimerkkejä suunnitelmista

Haluan lisätietoa piha- ja vihersuunnittelusta